Transformatie bankkantoor naar internationale school

Transformatie bankkantoor naar internationale school

Het voormalig ING-hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost wordt voor een deel getransformeerd tot internationale school. Drie van de in totaal tien torens, ter grootte van circa 16.800 m2, worden installatietechnisch en bouwkundig zo circulair mogelijk getransformeerd. Van de ruim 30 jaar oude installaties en bouwkundige elementen wordt zoveel mogelijk gereviseerd en hergebruikt. Op deze manier kan er weer decennialang gebruik gemaakt worden van het gebouw als nieuwe vestiging van de AICS (Amsterdam International Community School). 

In opdracht van Van Wijnen verzorgen wij de eerste fase van de transformatie van de technische installaties van het voormalig bankgebouw. De focus ligt op veiligstellen, opschonen, modificeren en hergebruiken van de bestaande installaties o.a. Luchtbehandelingskasten; Toevoerroosters; Een deel van de luchtkanalen; Multizuilen; Radiatoren; Sprinklerinstallatie; Verlichtingsarmaturen; Sanitaire voorzieningen; Groot deel elektrabekabeling; Deel van de geluidsinstallatie; Patchkasten en databekabeling. 
 
Het meedenken met de opdrachtgever en haar adviseurs dat is wat wij leuk vinden. Creativiteit met het oog op circulariteit en energiebesparing. 

Benieuwd wat Building Services voor jou en jouw bezoekers kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Share This